Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse economen willen energie-solidariteitstoeslag

Kort nieuws - 8 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Volgens een economisch adviesorgaan zijn de steunmaatregelen van de Duitse regering in de energiecrisis te weinig gericht op de lagere inkomens. De commissie van economische experts, die bekend staat als de Wirtschaftsweisen, adviseert de bondsregering om het tarief van de hoogste belastingschijf te verhogen, om de steun betaalbaar te houden. Dat meldde de Süddeutsche Zeitung maandag.

Een alternatief is volgens de Wirtschaftsweisen een zogenoemde Energie-Soli, een solidariteitstoeslag die aan de hogere inkomens kan worden opgelegd.

Volgens de economen worden op deze manier de lastenverlichtingspakketten socialer en betaalbaarder. De voorstellen zullen "de nauwkeurigheid van het totaalpakket verhogen en een signaal afgeven dat de energiecrisis solidair moet worden aangepakt", schrijft Tagesschau. Bij eerdere maatregelen, zoals de tankkorting, profiteerden ook de hogere inkomens van de lastenverlaging. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer

Het keerpunt

Het keerpunt

Hoe de oorlog in Oekraïne ook afloopt, de Duitse 'Zeitenwende' kan niet meer worden teruggedraaid, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger