Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Baerbock wil meer EU-sancties tegen Iran

Kort nieuws - 10 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) heeft het geweld tegen demonstranten in Iran scherp veroordeeld. De minister wil ervoor zorgen dat er meer sancties komen, zei ze in de krant Bild am Sonntag. 

Baerbock wil dat de EU inreisverboden oplegt aan de verantwoordelijken voor het geweld en dat hun tegoeden in de EU worden bevroren. Afgelopen week diende Duitsland samen met andere landen al concrete voorstellen in bij de EU voor sancties tegen organisaties en individuen uit Iran. 

Al ruim drie weken gaan vrouwen in Iran massaal de straat op voor meer rechten en vrijheden. Aanleiding is de dood van een jonge vrouw die haar hoofddoek niet volgens de strenge Iraanse voorschriften gedragen zou hebben. De Iraanse regering probeert de protesten met geweld neer te slaan. Daarmee staat het regime volgens Baerbock 'aan de verkeerde kant van de geschiedenis'. De boodschap van de mensen op straat is oorverdovend, alleen de regering in Teheran is doof, aldus de minister. Ze beloofde solidair te blijven met het Iraanse volk. Lees meer bij Tagesschau

Afgelopen week riep de minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) de deelstaten op geen mensen meer uit te zetten naar Iran. "Uitzettingen naar Iran zijn onverantwoord in de huidige rampzalige mensenrechtensituatie", zei Faeser tegen Der Spiegel. Volgens de minister moeten de deelstaten zo snel mogelijk tot een uitzettingsverbod besluiten. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Prinzipienreiter, het is nu eenmaal zo

Prinzipienreiter, het is nu eenmaal zo

In een coalitie regeren betekent water bij de wijn doen. Dat zorgt voor conflict op conflict in deze Duitse regering. 'Prinzipienreiter', kom van uw stokpaard, vindt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Migratie beheerst opnieuw Duitse publieke debat

Migratie beheerst opnieuw Duitse publieke debat

Waar in 2015 de 'Willkommenskultur' de boventoon voerde, is de meerderheid van de Duitsers nu tegen de komst van meer vluchtelingen.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

'Tausend Aufbrüche': Duitsers en hun democratie

'Tausend Aufbrüche': Duitsers en hun democratie

Historicus Christina Morina schreef een boek over de Duitse democratie vanuit een gezamenlijk Oost- en West-Duits perspectief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger