Duitslandweb logo Duitslandweb

Werkgevers zien problemen bij belastingvrije inflatiepremie

Kort nieuws - 23 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering heeft als onderdeel van het derde lastenverlichtingspakket afgesproken met de werkgevers dat die eenmalig 3000 euro aan hun werknemers kunnen uitbetalen zonder daar sociale lasten of belastingen over te hoeven betalen. Zo kunnen de bedrijven hun werknemers helpen nu de prijzen en energiekosten snel stijgen.

Maar de voorzitter van de koepel van werkgeversorganisaties BDA, Rainer Dulger, denkt dat veel bedrijven deze 3000 euro helemaal niet kunnen betalen. Veel bedrijven zien zich met zulke enorme kostenstijgingen geconfronteerd dat een extra uitbetaling geen optie is, aldus de werkgeversvoorzitter. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Daniel Tibben - 26 september 2022 16:09

Is er nog een soort van compensatie regeling voor grenswerkers. Wonend in Duitsland en werkend in Nederland?

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger