Duitslandweb logo Duitslandweb

Oktoberfest begint zaterdag, zonder mondkapjes

Kort nieuws - 15 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Twee jaren achter elkaar moest het Oktoberfest in München (Beieren) worden afgezegd door corona, maar komende zaterdag kan het weer losbarsten. Het grootschalige volksfeest op de Theresienwiese zal plaatsvinden als vanouds, zonder coronamaatregelen. 

Het Oktoberfest, dat draait om Beierse klederdracht, bier en muziek, trekt jaarlijks miljoenen mensen uit binnen- en buitenland. Ondanks de verwachte drukte in de tenten, gelden er geen coronamaatregelen. Daarover was vooraf veel discussie. Epidemiologen vrezen dat het feest een 'superspreader-event' kan worden, maar volgens de organisatoren zijn er 'geen maatregelen die fundamenteel iets opleveren'. Organisatoren van evenementen zijn volgens de huidige infectieziektenwet ook niet verplicht om beschermende maatregelen te nemen. De bezoekers moeten vooral hun eigen verantwoordelijkheid nemen, zoals vooraf een zelftest doen. 

In 2019, het jaar waarin het Oktoberfest voor het laatst in zijn originele vorm werd gevierd, kwamen er 6,3 miljoen bezoekers op af. Het is daarmee het grootste volksfeest ter wereld, schrijft de regionale omroep BR24. Sinds vorig jaar is Oktoberfest een beschermde merknaam. Evenementen mogen de naam nog wel gebruiken, zolang duidelijk is dat het niet om het origineel gaat, maar met merchandise en websites wordt het oppassen. 

Het Oktoberfest, dat anders dan de naam doet vermoeden vooral in september plaatsvindt, duurt twee weken. Lees meer bij BR24

Deelstaatpremier Markus Söder heeft zich er in de afgelopen maanden hard voor gemaakt dat het feest zonder mondkapjesplicht door kan gaan.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Kijken voorbij de Muur in je hoofd

Kijken voorbij de Muur in je hoofd

In museum No Hero in Delden worden 60 werken van Oost-Duitse kunstenaars getoond, iets wat in Duitsland steevast tot debat leidt.


Lees meer

Zu Knyphausen: melancholische 'Liedermacher'

Zu Knyphausen: melancholische 'Liedermacher'

De Duitse singer-songwriter Gisbert zu Knyphausen treedt op 20 april op in Nijmegen, tijdens een avond over klimaatactivisme.


Lees meer

Bergen verzetten in papier

Bergen verzetten in papier

De Duitse kunstenaar Ulrike Heydenreich heeft een fascinatie voor landkaarten en bergen. Haar werk is nu te zien in Museum Panorama Mesdag.


Lees meer

Een nieuwe omgang met het koloniale verleden

Een nieuwe omgang met het koloniale verleden

De Duitse omgang met roofkunst laat zien hoe snel de maatschappelijke discussie is veranderd.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger