Duitslandweb logo Duitslandweb

Oktoberfest vreest afzeggingen

Kort nieuws - 25 augustus 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Oktoberfest in München kampt met afzeggingen door de recente terreur in Beieren. Vandaag werd bekend dat de Damenwiesn, een evenement van de prominente zakenvrouw Regine Sixt (van autoverhuurder Sixt), niet doorgaat. Sixt zegde de 1400 gereserveerde plaatsen af uit angst voor een aanslag. Eerder zegden ook al twee verenigingen die aan een optocht zouden meedoen af uit veiligheidsoverwegingen. Ook andere prominenten bliezen hun feestjes af, al gaven ze niet allemaal de veiligheid als reden. De veiligheidsmaatregelen bij het bierfeest zijn dit jaar veel uitgebreider dan normaal. Er komt een hek om het feestterrein, grote tassen zijn verboden en bezoekers worden gefouilleerd bij binnenkomst. Het Oktoberfest bezorgt de stad München honderden miljoenen aan extra inkomsten. Ondernemers vrezen dat de omzet dit jaar tegen zal vallen. Lees meer bij Die Welt  

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer

Een ideologisch seksschandaal

Een ideologisch seksschandaal

Het schandaal rond de band Rammstein laat zien hoe gepolariseerd het publieke debat is in Duitsland, vindt columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger