Duitslandweb logo Duitslandweb

Regisseur Dieter Wedel overleden

Kort nieuws - 20 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Dieter Wedel, een van de bekendste Duitse regisseurs, is op 82-jarige leeftijd overleden. De laatste jaren was hij in het nieuws omdat meerdere actrices hem beschuldigden van grensoverschrijdend gedrag.

Wedel was een van de succesvolste regisseurs van Duitsland. Hij maakte naam met tv-series als 'Der große Bellheim' (1993), 'Der Schattenmann' (1996), 'Der König von St. Pauli' (1998) en 'Die Affäre Semmeling' (2002). Wedel had zes kinderen met zes vrouwen, onder wie de bekende actrice Hannelore Elsner, die in 2019 overleed.

Wedel was in 2018 intendant van de Hersfelder Festspiele, toen hij door een aantal actrices werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Hij legde zijn functie neer en het Openbaar Ministerie startte een strafrechtelijk onderzoek tegen hem. Een van de actrices beschuldigde hem van verkrachting, die in 1996 in een hotel in München zou hebben plaatsgevonden.

De rechtbank in München zou vandaag bekend maken of het tot een proces tegen Wedel zou komen, maar meldde in plaats daarvan zijn overlijden. Een proces is daarmee niet meer aan de orde. Wedel stierf op 13 juli "na een lange ernstige ziekte", schreven zijn advocaten na de bekendmaking van zijn dood. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger