Duitslandweb logo Duitslandweb

Hittegolf in Duitsland houdt aan

Kort nieuws - 20 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland beleefde dinsdag de heetste dag van het jaar, met temperaturen van rond de 40 graden. Vanuit het westen trekt de hitte vandaag naar Oost-Duitsland.

Vooral de West-Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen hadden dinsdag onder de hitte te lijden. In Duisberg (NRW) werd het 39,5 graden, in Emsdetten (ook NRW) zou zelfs 40 graden zijn gemeten. Daarmee is het Duitse hitterecord nog niet verbroken, dat ligt op 41,2 graden en werd in juli 2019 gemeten, ook in Duisburg.

In het westen van Duitsland koelt het vandaag iets af, hoewel nog steeds temperaturen van rond de 34 graden worden verwacht. In Oost-Duitsland kan het vandaag rond de 40 graden worden. 

Het aantal hete dagen in de zomer is in Duitsland, net als elders in Europa, de afgelopen jaren toegenomen, meldt de Deutsche Wetterdienst (DWD). De stedenkoepel Städte- und Gemeindebund gaat ervan uit dat in bepaalde Duitse regio's het waterverbruik zal moeten worden ingeperkt in droge periodes. Het Duitse waterbeheer waarschuwt dat er de komende jaren meer moet worden geïnvesteerd in onder meer waterleidingen en stuwdammen, om problemen te voorkomen.

Ook bosbranden zijn een probleem. In tien van de zestien deelstaten geldt voor bosrijke regio's de hoogste waarschuwingsfase. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger