Duitslandweb logo Duitslandweb

Peiling: Kanselier Scholz verliest flink aan populariteit

Kort nieuws - 29 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De populariteit van kanselier Scholz is op het laagste niveau sinds zijn aantreden in december vorig jaar. Dat blijkt uit de peiling Deutschlandtrend van de ARD.

Eind april is slechts 39 procent van de Duitsers tevreden met het handelen van de kanselier. Dat is 12 procent minder dan aan het begin van de maand. 37 procent van de ondervraagden vindt dat Scholz geschikt is Duitsland door crises te leiden, in september van vorig jaar was dat nog 60 procent. Slechts 27 procent is van mening dat Scholz overtuigend communiceert.

Opvallend is dat minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock en minister van Economische Zaken en Klimaat Robert Habeck (beiden Groenen) juist aan populariteit winnen. Beiden kunnen rekenen op een tevredenheidspercentage van 56 procent, waarmee ze de populariteitsranglijst aanvoeren. Het is voor beiden ook het hoogste percentage in de ARD-Deutschlandtrend tot nu toe. Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Nogal ruw

Nogal ruw

Na een week van geruzie en nachtelijke vergaderingen komen de Groenen aangeslagen uit de strijd. Het ging er 'ziemlich ruppig' aan toe.


Lees meer

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

De Duitse minister van Defensie Pistorius noemt de afschaffing van de dienstplicht een fout. Toch is herinvoering geen optie.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger