Duitslandweb logo Duitslandweb

Herverkiezing Steinmeier als bondspresident stap dichterbij

Kort nieuws - 23 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De liberale FDP steunt Frank-Walter Steinmeier (SPD) als hij zich in februari 2022 herkiesbaar stelt als bondspresident van Duitsland. Dat liet FDP-partijvoorzitter Christian Lindner woensdag weten. Eerder liet de SPD al weten Steinmeier, de eigen kandidaat, te ondersteunen.

"De heer Steinmeier is een uitmuntende persoonlijkheid en heeft in tijden van maatschappelijke polarisering een bijdrage geleverd aan de samenhang in ons land. Dat hij voor een tweede keer voor het ambt beschikbaar is, zien we met sympathie en veel respect", aldus Lindner.

Steinmeier is bondspresident sinds 2017 en heeft in mei aangegeven het ambt graag nog een keer te willen vervullen. De bondspresident wordt in Duitsland elke vijf jaar gekozen door de Bundesversammlung, die bestaat uit alle Bondsdagleden en evenveel afgevaardigden uit de deelstaten, samen meer dan 1400 personen. Bij de verkiezing op 13 februari heeft de regeringscoalitie van SPD, Groenen en FDP een meerderheid in deze bondsvergadering. Hoe de Groenen tegenover een herverkiezing van Steinmeier staan, is volgens Der Spiegel nog onduidelijk. Zij zouden ook een eigen kandidaat kunnen opstellen. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Beieren gaat op 8 oktober stemmen. Premier Söder prijst zijn deelstaat graag aan als het betere Duitsland. Hoe zit dat? En welke rol speelt Beieren in Duitsland?


Lees meer

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

Die Linke in bestaanscrisis

Die Linke in bestaanscrisis

Het is chaos in de Duitse socialistische partij Die Linke. De partij dreigt uiteen te vallen en zag de laatste maanden al menigeen vertrekken.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger