Duitslandweb logo Duitslandweb

Viroloog Drosten ziet corona-noodsituatie en adviseert lockdown

Kort nieuws - 10 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De gerenommeerde Duitse viroloog Christian Drosten zegt in zijn nieuwste podcast dat er een noodsituatie is ontstaan in Duitsland met een enorme druk op de ziekenhuizen en torenhoge corona-besmettingscijfers. Hij adviseert lockdownmaatregelen om de vierde golf in te dammen.

Het ziekenhuis waar Drosten werkt, de Berliner Charité, kondigde dinsdag aan vrijwel alle planbare operaties af te zeggen. Het ziekenhuis behandelt 120 coronapatiënten, waarvan 50 op de IC.

De 2G-maatregelen die in sommige deelstaten worden genomen, zijn volgens Drosten niet voldoende. Met 2G worden niet-gevaccineerden geweerd in bepaalde gelegenheden, zoals theaters en bars. Het belangrijkste dat moet gebeuren is zoveel mogelijk mensen vaccineren, zegt Drosten. De vaccinatiegraad in Duitsland is op dit moment 67,3 procent van de gehele bevolking. Zie ook het Impfdashboard van de Duitse regering.

Het Robert Koch Instituut meldde woensdagmorgen bijna 40.000 nieuwe besmettingen. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen steeg naar 232,1.

Drosten denkt dat er nog 100.000 sterfgevallen door corona bij kunnen komen als nu geen harde maatregelen worden genomen. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger