Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse ziekenhuiskoepel waarschuwt voor overbelasting IC's

Kort nieuws - 28 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Nu het aantal coronabesmettingen snel stijgt, dreigen de intensive care-afdelingen in Duitsland overbelast te raken, zo waarschuwt de Duitse ziekenhuiskoepel.

Het aantal patienten op de verpleegafdelingen is de afgelopen week met 40 procent gestegen, op de intensive care-afdelingen met 15 procent. "Als deze ontwikkeling doorzet hebben we binnen twee weken weer 3000 patienten op de IC liggen", aldus de voorzitter van de ziekenhuiskoepel. Op het hoogtepunt van de pandemie in Duitsland in januari 2021 lagen meer dan 5700 patienten op de intensive care.

Als de huidige stijging in de ziekenhuisbezetting doorzet, moet de reguliere zorg worden afgeschaald en moeten artsen minder dringende behandelingen uitstellen, zei de voorzitter tegen Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

De voorzitter van de koepel liet weten dat de meeste coronapatienten die nu in het ziekenhuis liggen, niet zijn gevaccineerd. Lees meer bij Der Spiegel

Het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, heeft 28.037 nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Een week geleden waren dat er 16.077. De Sieben-Tage-Inzidenz, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, is nu 130,2. Woensdag was dat nog 118, een week geleden 85,6. Bekijk het dashboard van het RKI

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt vanaf 21 november weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reisregels en coronamaatregelen in Duitsland

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger