Duitslandweb logo Duitslandweb

Studie: Niet-gevaccineerden in Duitsland blijven bij nee tegen inenting

Kort nieuws - 28 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De meeste mensen in Duitsland die nu nog niet zijn gevaccineerd, laten zich niet onder druk of met stimuleringsmaatregelen alsnog overtuigen. Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau Forsa.

Tweederde van de ruim 3.000 ongevaccineerde ondervraagden geeft aan zich in de komende twee maanden "in geen geval" te laten inenten. 23 procent zegt waarschijnlijk niet. Slechts 2 procent zegt zich wel te willen laten vaccineren.

Het overgrote deel van de ondervraagden is ook niet met stimuleringsmaatregelen of druk te overtuigen, blijkt uit de studie. 89 procent zegt dat het niet uitmaakt voor hun beslissing als de IC's weer vollopen. Ook als zou worden vastgelegd dat bij een bepaalde vaccinatiewaarde de coronamaatregelen zouden worden opgeheven, maakt dat voor 86 procent niet uit. 75 procent zegt zich ook niet te laten beïnvloeden door eventuele beloningen. Die kunnen, net als strengere maatregelen voor niet-gevaccineerden, er zelfs toe leiden dat mensen nog minder bereid zijn zich te laten inenten.

Veel ondervraagden geven aan dat ze de vaccins niet vertrouwen. Ze vinden dat die niet goed genoeg getest zijn en zeggen dat ook mensen die zijn ingeënt corona kunnen krijgen en anderen kunnen aansteken. Een groot deel van de niet-gevaccineerden is sceptisch over de corona-berichtgeving in Duitse media en over de overheid.   

Het onderzoek is het grootste onder niet-gevaccineerden tot nu toe. Onderzoeksbureau Forsa voerde het tussen september en half oktober uit in opdracht van het Redaktionsnetzwerk RND. Lees meer bij RND

Reacties

Koos - 16 november 2021 19:20

Ongevaccineerden worden op een
hoop gegooid. Ik heb een medicatie
(carbamazepine) die het vaccine
afbreekt en zich ophoopt in het bloed
en mij daarna vergiftigt.
Ik heb gelukkig corona gehad en
ben beschermd. Geen qrcode omdat
ik het alleen aan de huisarts gemeld heb
en niet naar de ggd ben geweest.

Reageer
Huub - 31 oktober 2021 23:57

Ik denk dat je achter loopt en niet geïnformeerd bent. Dit vaccin is nog nooit goedgekeurd en is als proef tijdelijk ingezet , dus U bent een proefkonijn tot men zich pas einde 2022 gaat beraden of het officieel ingezet mag worden.

Reageer
Wiebke Pittlik Huub - 4 november 2021 15:09

@Johanna: De EMA heeft een voorwaardelijke vergunning afgegeven omdat de procedure dan sneller kan. Maar nog steeds is dit een zeer uitvoerige controle. Lees ook: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/questions-and-answers-covid-19-vaccination-eu_nl#vergunning Groet, de redactie

Aangepast op 2021-11-04 15:10:12

Johanna Huub - 4 november 2021 12:10

Klopt niet wat de redactie hier beweerd, het is nog steeds een " voorlopige goedkeuring" van de EMA, dat is iets anders dan een volledige goedkeuring zoal we die kennen van vaccins van 't rijksvaccinatieprogramma. Het zit nl. Nog steeds in een laatste testfase, over lange termijneffecten is gewoon nog niks bekend, daarvoor is t te kort in gebruik.

Wiebke Pittlik Huub - 1 november 2021 10:34

Alle vaccins die in Europa worden gebruikt zijn uitgebreid getest en goedgekeurd door de EMA. Duitsland heeft ervoor gekozen niet met spoedtoelatingen te werken maar de uitvoerige reguliere toelatingen af te wachten. Wat u beweert klopt dus niet. Groet, de redactie

John - 30 oktober 2021 17:55

Vreemd dat de vaccinatie-weigeraars geen vertrouwen hebben in de medische wetenschap die de vaccins heeft ontwikkeld, getest en goedgekeurd, maar wel bij diezelfde medicie in ziekenhuis en IC aankloppen als ze door het ontbreken van een vaccinatie ernstig ziek worden.

Reageer
Wiebke Pittlik John - 4 november 2021 11:46

Daar zijn een aantal redenen voor Sebastian. Zie onderstaand artikel van Nu.nl of de uitleg van het ziekenhuis zelf. Over het algemeen geldt dat vaccinatie goed beschermt tegen ziekenhuisopname. Maar als er heel veel besmettingen zijn, komen ook ouderen met een zwakke immuunrespons op de IC terecht. https://www.nu.nl/coronavirus/6164500/in-maastricht-umc-liggen-juist-wel-vooral-gevaccineerden-hoe-kan-dat.html

Sebastian John - 2 november 2021 20:55

En hoe weet je dat t door gebrek aan vaccinatie is.. in Maastricht ic ligt 80% gevaccineerd! Die durven zich tenminste blijft die leugens maar geloven..

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger