Duitslandweb logo Duitslandweb

President Bundesbank Jens Weidmann treedt eind van dit jaar af

Kort nieuws - 20 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

President van de Bundesbank - de Duitse centrale bank - Jens Weidmann treedt eind dit jaar af. De Bundesbank laat weten dat Weidmann om persoonlijke redenen stopt.

Weidmann (53) heeft bondspresident Frank-Walter Steinmeier per 31 december zijn ontslag aangeboden. Na meer dan 10 jaar is het zowel voor hemzelf als voor de bank goed aan een nieuw hoofdstuk te beginnen, citeert de Bundesbank op haar website uit een brief van Weidmann aan zijn medewerkers.

Weidmann is sinds 2011 president van de Bundesbank. In de brief aan de medewerkers schrijft hij dat de context waarin de bank opereert de afgelopen jaren "enorm veranderd" is en verwijst naar de staatsschuldencrisis en de coronapandemie. "Voor mij was het altijd belangrijk dat de heldere, op stabiliteit gerichte stem van de Bundesbank duidelijk hoorbaar blijft," aldus Weidmann. 

Hij geldt in Europa als een belangrijke pleitbezorger van stabiele prijzen en een harde euro. Hij heeft zich de afgelopen jaren regelmatig kritisch uitgelaten over het lossere monetaire beleid van de Europese Centrale Bank ECB. Lees meer bij Tagesschau en Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger