Duitslandweb logo Duitslandweb

President Bundesbank Jens Weidmann treedt eind van dit jaar af

Kort nieuws - 20 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

President van de Bundesbank - de Duitse centrale bank - Jens Weidmann treedt eind dit jaar af. De Bundesbank laat weten dat Weidmann om persoonlijke redenen stopt.

Weidmann (53) heeft bondspresident Frank-Walter Steinmeier per 31 december zijn ontslag aangeboden. Na meer dan 10 jaar is het zowel voor hemzelf als voor de bank goed aan een nieuw hoofdstuk te beginnen, citeert de Bundesbank op haar website uit een brief van Weidmann aan zijn medewerkers.

Weidmann is sinds 2011 president van de Bundesbank. In de brief aan de medewerkers schrijft hij dat de context waarin de bank opereert de afgelopen jaren "enorm veranderd" is en verwijst naar de staatsschuldencrisis en de coronapandemie. "Voor mij was het altijd belangrijk dat de heldere, op stabiliteit gerichte stem van de Bundesbank duidelijk hoorbaar blijft," aldus Weidmann. 

Hij geldt in Europa als een belangrijke pleitbezorger van stabiele prijzen en een harde euro. Hij heeft zich de afgelopen jaren regelmatig kritisch uitgelaten over het lossere monetaire beleid van de Europese Centrale Bank ECB. Lees meer bij Tagesschau en Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer

Het keerpunt

Het keerpunt

Hoe de oorlog in Oekraïne ook afloopt, de Duitse 'Zeitenwende' kan niet meer worden teruggedraaid, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger