Duitslandweb logo Duitslandweb

Sommige locaties in Hamburg alleen voor gevaccineerden

Kort nieuws - 26 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Hamburg voert vanaf zaterdag 28 augustus als enige deelstaat een 2G-beleid in. Restaurants, cafés en theaters mogen weer met volle bezetting en minder beperkingen open, als ze alleen mensen met een vaccinatie- of herstelbewijs toelaten. Een testbewijs geeft bij deze locaties geen toegang.

De horeca-ondernemers en culturele instellingen in Hamburg mogen zelf kiezen of ze voor het in heel Duitsland ingevoerde 3G-beleid gaan (Gevaccineerd, Genezen, Getest) of voor 2G kiezen, waardoor niet-gevaccineerden niet meer binnen komen. Kinderen en jongeren onder de 18 jaar mogen de eerste zes weken nog overal naar binnen, omdat voor hen nog maar sinds kort een vaccinatie-advies geldt. Over zes weken wordt die leeftijdsgrens 12 jaar.

Theaters hebben tegenover NDR laten weten dat ze praktisch tot 2G worden gedwongen, omdat alleen met dat beleid op volle bezetting - en dus rendabel - kan worden gedraaid. Wel zullen ze pas over enkele weken beginnen met het weigeren van niet-gevaccineerden, omdat ze dat voor reeds verkochte kaartjes niet willen invoeren.

Restaurants geven aan dat het nog lastiger wordt personeel te vinden, omdat ze met het 2G-beleid alleen personeel kunnen aannemen dat is gevaccineerd. Voor horecagelegenheden die zich aanmelden voor 2G, vervallen de sluitingstijd en de afstandsregels en mag er ook weer binnen gedanst worden. Lees meer op de website van Hamburg

Tags: Hamburg, 2G, 3G

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt vanaf 21 november weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reisregels en coronamaatregelen in Duitsland

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger