Duitslandweb logo Duitslandweb

Aantal coronabesmettingen Duitsland stijgt naar 11.561

Kort nieuws - 25 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal coronabesmettingen in Duitsland is verder gestegen naar 11.561. De Bondsdag debatteert vandaag over de vraag of de Epidemie-Fall, een soort noodtoestand ten tijde van een epidemie, moet worden verlengd.

Het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, meldt dat er in de afgelopen 24 uur 11.561 nieuwe corona-infecties bij zijn gekomen. Gisteren was dat aantal nog 5.747. De 7-Tage-Inzidenz, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, is daardoor gestegen naar 61,3. Vorige week woensdag was de incidentie 40,8. 

Tot nu toe geldt de incidentie 50 als belangrijke grenswaarde om coronamaatregelen aan te scherpen of af te schaffen. Deze week heeft het coronakabinet, bestaande uit kanselier Merkel en een aantal vakministeries, aangekondigd dat de incidentiewaarde niet langer als belangrijkste criterium zal gelden. Voortaan moet het aantal ziekenhuisopnames leidend worden. Lees meer bij Tagesschau.de

In de Bondsdag wordt vandaag besloten over een eventuele verlenging van de epidemische Lage von nationaler Tragweite, een soort noodtoestand ten tijde van een epidemie. Die geldt sinds maart vorig jaar en geeft het ministerie van Gezondheid tijdelijk meer bevoegdheden om maatregelen te nemen. De 16 deelstaten willen de Epidemie-Fall, zoals die ook wordt genoemd, verlengen als die eind september afloopt, meldt Deutschlandfunk. Oppositiepartijen FDP, de Groenen en de AfD zijn tegen een verlenging. Lees meer bij Deutschlandfunk.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger