Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel overlegt met deelstaten over coronatoegangsbewijs

Kort nieuws - 10 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Vanmiddag vindt het zogenoemde Bund-Länder-overleg tussen regering en deelstaten plaats. Daarin zal bondskanselier Merkel samen met de deelstaatpremiers besluiten hoe de coronacrisis in het najaar moet worden beteugeld. 

Een van de voorstellen zal waarschijnlijk worden dat de gratis sneltests vanaf medio oktober komen te vervallen. Dat melden meerdere Duitse media. In een ontwerpbesluit voor de bijeenkomst van dinsdag staat dat alle burgers dan de mogelijkheid hebben gehad zich te vaccineren. Daarom is het niet langer te verantwoorden dat de kosten op konto van de belastingbetaler komen. Voor mensen die nog niet de mogelijkheid hebben gehad zich te laten vaccineren, of voor wie geen vaccinatie-advies geldt - zoals zwangere vrouwen en jongeren onder de 18 - moeten tests gratis blijven.

Daarmee willen de bondsregering en de deelstaten ook de druk op niet-gevaccineerden verhogen. Op dit moment is ongeveer 55 procent van de Duitse bevolking volledig gevaccineerd.

Mensen moeten volgens de plannen vanaf augustus in heel Duitsland negatief getest zijn, of een vaccinatie- of herstelbewijs bij zich hebben om een café, restaurant, hotel, ziekenhuis of verzorgingshuis te kunnen betreden. Ook om gebruik te maken van contactberoepen als de kapper, deel te nemen aan binnensport en -evenementen, kerkdiensten en grote buitenevenementen zal dat nodig zijn. Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Annie Bosma - 4 september 2021 23:40

Doodeng dit! En dat vanwege een virus met een mortaliteit van 99,..%?
Al jaren geleden zag ik een filmpje hierover, over een corona virus en de lockdowns, de vaccins, de paspoorten., Etc. Ik dacht toen, wat een gelul, een complottheorie! Maar wat had diegene gelijk! Alles is uit gekomen! En wat zo eng is, de meeste mensen accepteren alles maar en veroordelen de zogenaamde wappies. Ze zeggen, waarom zouden overheden het slecht met ons voor hebben?! HELP!!!! Leren mensen nooit van het verleden?!

Reageer
Nick Enschede - 10 augustus 2021 19:31

Ik denk dat Europa een voorbeeld kan nemen aan Amerika: vaccinatiepaspoorten uitgesloten. Men is bezig minimaal 10-20 procent van de bevolking buiten de samenleving te zetten onrechtvaardige en amoreel. Vrijheid is de Amerikaan net iets liever dan de Europeaan.

Reageer
Nick Enschede - 10 augustus 2021 15:21

Compleet gestoord en amoreel om niet-gevaccineerden zo buiten de samenleving te houden. Een vaccinatieapartheidsstaat in wording. Dit is indirecte vaccinatieplicht en in strijd met de grondwet en Europese verklaring van de rechten van de mens. Gevaccineerden zijn ook besmettelijk waarbij ze besmettingen kunnen overdragen op anderen. Als niet-gevaccineerden dat nihile risico willen lopen ok?
De zwakkeren zijn gevaccineerd en het coronagriepvirus gaat niet weg het muteert wel dus blijven prikken?.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger