Duitslandweb logo Duitslandweb

Premier Söder: Clubs in Beieren in najaar open voor gevaccineerden

Kort nieuws - 14 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister-president Söder (CSU) van Beieren wil clubs en discotheken in zijn deelstaat in de herfst weer openen voor gevaccineerden. Zo hoopt hij de bereidheid bij jonge mensen te vergroten zich te laten inenten. Kanselier Merkel en minister van Gezondheid Spahn benadrukken dat er in Duitsland geen vaccinatieplicht komt.

Söder heeft dinsdag na een kabinetszitting in München meer vrijheden in het vooruitzicht gesteld voor mensen die zich laten vaccineren. Zo kunnen mogelijk clubs en discotheken in de Zuid-Duitse deelstaat in de herfst weer open voor diegenen die zijn ingeënt. Maar dan moeten wel veel meer jonge mensen gebruik maken van de vaccinatie-mogelijkheden, aldus Söder. Op dit moment zijn zulke versoepelingen "relatief zinloos", zei hij, omdat er nog nauwelijks jonge mensen zijn die twee keer zijn ingeënt. Als de versoepelingen doorgaan, tellen gevaccineerden ook niet meer mee voor het maximum aantal toeschouwers dat bij cultuur- en sportbijeenkomsten wordt toegelaten. 

Het is in Duitsland aan de deelstaten om coronaregels te bepalen. Die kunnen dus per regio verschillen. In sommige regio's zijn clubs bijvoorbeeld al wel open, maar daarvoor gelden strenge regels. In Nederland gingen eind juni vergaande versoepelingen in, ook voor clubs en discotheken, en waren er nauwelijks nog restricties. Daarna steeg het aantal besmettingen zo explosief, dat de versoepelingen voor het nachtleven in Nederland vorige week weer zijn teruggedraaid. Lees meer bij BR.de en Welt.de

Kanselier Merkel (CDU) en minister van Gezondheid Spahn (CDU) hebben mensen dinsdag opnieuw opgeroepen zich te laten vaccineren. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, des te meer vrijheden er mogelijk zijn, aldus Merkel en Spahn bij een bezoek aan het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse equivalent van het RIVM. Om beschermd te zijn tegen zeer besmettelijke virusvarianten moet 85 procent van de 12- tot en met 59-jarigen en 90 procent van de 60-plussers zijn gevaccineerd, aldus Merkel. Zo ver is Duitsland nog lang niet, voegde ze er aan toe. Op dit moment is 43 van de bevolking volledig gevaccineerd. 

Merkel en Spahn benadrukten dat er in Duitsland geen vaccinatieplicht komt, zoals die in Frankrijk is aangekondigd voor zorgmedewerkers. Spahn sprak wel van een Impfgebot, een vaccinatiegebod. De Amerikaanse president Biden heeft inenten een patriottische plicht genoemd en daar heeft hij gelijk in, aldus Spahn. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger