Duitslandweb logo Duitslandweb

Coronacijfers in Duitsland dalen, deelstaten versoepelen verder

Kort nieuws - 17 mei 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland telde de afgelopen 24 uur 5.412 nieuwe coronagevallen en landelijk ligt het aantal besmettingen onder de 100 per 100.000 inwoners per zeven dagen. Een aantal deelstaten voert daarom nieuwe versoepelingen van de coronaregels in. 

De coronacijfers zijn na het weekend doorgaans lager dan gemiddeld, maar ook vergeleken met vorige week maandag is het aantal besmettingen in Duitsland gedaald, met 1.510. De afgelopen 24 uur zijn 64 mensen overleden.

De zogenoemde 7-Tage-Inzidenz, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, ligt inmiddels sinds vier dagen gemiddeld voor heel Duitsland onder de 100. Regio's waar de incidentie onder de 100 ligt, mogen versoepelingen doorvoeren.

Verschillende deelstaten voeren per deze week versoepelingen in. Zo staat Sleeswijk-Holstein onder strenge voorwaarden weer toeristen toe. Nedersaksen laat alleen toeristen uit de eigen deelstaat toe en in Baden-Württemberg is de horeca in een aantal regio's inmiddels weer geopend. In Mecklenburg-Voorpommeren en Berlijn mag vanaf pinksteren de horeca - binnen en buiten - weer open en Hamburg wil vanaf het pinksterweekeinde de terrassen openen. Ook voor scholen en crèches komen er in verschillende deelstaten versoepelingen. Daarnaast vervalt in de komende weken in een aantal Bundesländer de vaccinatie-priorisering. Dan mogen huisartsen in principe iedereen inenten als er genoeg vaccins beschikbaar zijn. Lees meer bij Tagesschau

Voor reizigers uit Nederland gelden overigens nog steeds strenge reisbeperkingen, lees daarover meer in onze Corona in Duisland: veelgestelde vragen

Reacties

Jean Claude - 7 juni 2021 12:07

wij zouden van 25 juni tot 28 juni naar Duitsland gaan richting de moezel vanuit Belgie hebben een hotel geboekt Zijn de winkels en horeca al open .

Reageer
Carmelina - 20 mei 2021 21:20

Ik moet in Gangelt zijn voor medicijnen voor diabetes, das net over de grens. mag dat nu? Ik heb 1 vaccinatie pas gehad. Ik kan de actuele regels voor deze situatie niet echt vinden.

Reageer
Wiebke Pittlik Carmelina - 21 mei 2021 14:20

Dat kunt u wellicht navragen bij de deelstaat Noordrijn-Westfalen of bij het Gesundheitsamt in Gangelt. Groet, de redactie

Kebouterplop - 20 mei 2021 12:19

Nog ff geduld mensen, verplichtingen gaat niet langer meer duren..

Reageer
A.h. Kerkhof - 18 mei 2021 22:50

Ik woon net over de grens in Duitsland richting Enschede. Mag ik wel voor ongeveer een of 2 uur over de grens, bijvoorbeeld naar mijn bank in Nederland?

Reageer
Marja Verburg A.h. Kerkhof - 19 mei 2021 18:28

Op dit moment geldt in Nederland in principe een quarantaineplicht voor reizigers uit Dld, tenzij ze voor bv werk, studie of familiebezoek naar NL reizen. In Dld geldt een testplicht voor reizigers uit Nederland, tenzij ze zijn gevaccineerd bent. De reisregels en versoepelingen kunnen snel veranderen. Meer info vindt u hier: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen
Mvg, de redactie

Van Brabant - Mertens - 18 mei 2021 13:23

Kan je naar Duitsland vanuit België op een korte vakantie in de regio Eifel?

Reageer
Marja Verburg Van Brabant - Mertens - 19 mei 2021 16:34

Wat voor reizigers uit België geldt, kunnen wij als redactie niet overzien. Mvg, de redactie

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger