Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse regering tegen vrijgeven van vaccinpatenten

Kort nieuws - 10 mei 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bondskanselier Merkel heeft zaterdag gezegd niets te voelen voor het vrijgeven van patenten op coronavaccins. De Amerikaanse president Joe Biden stelde dat vorige week verrassend voor. 

Met Biontech en Curevac heeft Duitsland twee belangrijke coronavaccin-producenten van eigen bodem. Merkel zei dat ze niet denkt dat het vrijgeven van patenten de oplossing is die zorgt dat er meer vaccins beschikbaar komen. Duitsland heeft de innovatiekracht van bedrijven nodig, en patentbescherming stimuleert die, volgens de kanselier.

Volgens Merkel zijn de Duitse vaccinbedrijven zeer snel in het uitgeven van licenties, waardoor ook fabrieken in andere landen het gepatenteerde vaccin kunnen produceren. De kwaliteit wordt door de patenthouder gecontroleerd.

Als de patenten worden vrijgegeven, kunnen andere fabrieken zonder de hoge licentiekosten vaccins produceren. Dat was reden voor Joe Biden om voor de vrijgave te pleiten. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger