Duitslandweb logo Duitslandweb

Aantal besmettingen stijgt: 'In Duitsland is derde golf begonnen'

Kort nieuws - 11 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal coronabesmettingen is in Duitsland weer gestegen. Lothar Wieler, directeur van het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse equivalent van het RIVM, is zeer bezorgd. 

Het RKI heeft donderdag 14.356 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 2.444 meer dan vorige week donderdag. Ook het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen is gestegen: van 65,4 woensdag naar 69,1 vandaag. Deze 7-dagen-incidentie is een belangrijke graadmeter in Duitsland voor versoepelingen. De afgelopen 24 uur zijn 321 nieuwe sterfgevallen gemeld. 

Het aantal infecties is in januari en februari flink gedaald, maar stagneert nu. Dat heeft waarschijnlijk met de besmettelijkere nieuwe virusvarianten te maken. RKI-directeur Wieler toonde zich in een gesprek met de VN-journalistenvereniging in Genève zeer bezorgd over deze ontwikkelingen. "We hebben heel duidelijke aanwijzingen dat in Duitsland de derde golf al is begonnen." Mondkapjes dragen en afstand houden blijft, ondank het vaccineren, nog steeds dringend nodig, zei hij.

De vaccinatiecampagne ziet hij als een competitie tegen het zich muterende virus. Maar als in het najaar inderdaad, zoals gepland, 80 procent van de bevolking is ingeënt, kunnen de coronamaatregelen worden opgeheven, aldus Wieler.

Het is deze week een jaar geleden dat de wereldgezondheidsorganisatie WHO de corona-uitbraak tot pandemie verklaarde. In Duitsland zijn het afgelopen jaar ruim 2,5 miljoen mensen met het coronavirus besmet geraakt. Het aantal gemelde doden ligt op 72.810. In werkelijkheid zijn de cijfers hoger omdat niet alles infecties als zodanig zijn herkend. Lees meer bij tagesschau.de en het dashboard van het RKI

Reacties

Verhelst Daniella - 11 maart 2021 19:30

Ik denk xat wij nooit nog naar aken zullen kunnen gaan terwijl wij in europa leven dan kunnen ze beter de grenzen definiet sluiten

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger