Duitslandweb logo Duitslandweb

Siemens Energy schrapt banen bij fossiele energie

Kort nieuws - 3 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De energietak van Siemens, Siemens Energy, wil drastisch kosten reduceren bij de fossiele energiebronnen, zoals kolen en gas. Dat gaat ongeveer 7800 arbeidsplaatsen kosten, waarvan 3000 in Duitsland, kondigde het bedrijf aan. 

Siemens Energy wil zich naar eigen zeggen meer richten op duurzame energiebronnen en zal bijvoorbeeld niet meer in nieuwe projecten voor kolencentrales stappen. Topman Christian Bruch wil zo de winstgevendheid van het bedrijf verbeteren. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger