Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland deelt miljoenen FFP2-maskers uit

Kort nieuws - 19 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Duitsland kunnen mensen die tot een risicogroep horen vrijwel gratis FFP2-maskers krijgen, mondkapjes die de lucht beter filteren. Het gaat om meer mensen dan de overheid aanvankelijk had gedacht.

34,1 miljoen verzekerden in Duitsland ontvangen in januari twee vouchers waarmee ze in totaal 12 FFP2-maskers kunnen ophalen. Dat is meer dan de 27 miljoen mensen waarop het ministerie van Gezondheid had gerekend, meldde minister Jens Spahn van Gezondheid maandag. De eigen bijdrage is twee euro per zes maskers. In december konden alle 60-plussers en de risicogroepen al drie gratis FFP2-maskers ophalen in de apotheek.

Ook in de deelstaat Beieren, waar het dragen van FFP2-maskers sinds maandag verplicht is in het openbaar vervoer en in winkels, is een enorme logistieke operatie gaande om de mondkapjes op tijd te verdelen. Vanaf volgende week kunnen mensen een boete krijgen als ze geen FFP2-masker dragen op de afgesproken plaatsen. In München moeten deze week 500.000 gratis maskers worden uitgedeeld aan 'behoeftigen', zoals gezinnen met een uitkering, mantelzorgers en opvanglocaties voor daklozen.

De 'FFP2-Maskenpflicht' stuit ook op kritiek. De kosten voor de hoogwaardige maskers kunnen oplopen tot zes euro per stuk. Dat is volgens sociale organisaties te veel voor mensen met een laag inkomen, basisverzekering of klein pensioen. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Mogelijk wordt het dragen van FFP2-maskers in het ov en in winkels een landelijke maatregel. Daarover spreken de Duitse regering en de deelstaten vandaag.

De Süddeutsche Zeitung maakte een uitlegfilmpje over aanschaf en gebruik van FFP2-mondkapjes:

 

Reacties

Gerda Gerritsen - 28 februari 2021 13:19

Waar te koop mondkapjes kan het ook bij supermarkt of in Elten kopen?

Reageer
Robert Oosten - 18 februari 2021 18:21

Ik heb een volle baard. Mag ik dan met een FFP2 masker in Duitsland (Niedersachsen) boodschappen doen?

Reageer
Robert Oosten Robert Oosten - 25 februari 2021 03:29

Ha Marja!
Daar (en op andere sites) heb ik al eerder gezocht, maar niets kunnen vinden hoe men in DE kijkt naar mensen met volle baard die zo'n masker dragen.
Overigens, ik zal zeker wachten tot er weer door Nederlanders in DE boodschappen mogen worden gedaan. Ik ben vooral op zoek naar Grillhaxe en Homann feiner Pellkartoffelsalat mit Gurke und Ei. ;-))
Mvg, Rob

Marja Verburg Robert Oosten - 24 februari 2021 15:47

De Nederlandse en Duitse autoriteiten roepen iedereen dringend op om geen boodschappen te doen over de grens. Meer over de Nederlandse en Duitse reisregels vindt u hier: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen
Mvg, de redactie

Andries Hoogeveen - 22 januari 2021 10:07

Ik woon in Duitsland en heb dus geen onderkomen in NL. Geldt de avondklok ook voor mij? Zo ja, waar kan ik dan binnen verblijven na 21u?

Reageer
Wiebke Pittlik Andries Hoogeveen - 22 januari 2021 11:52

Meer info over de avondklok vindt u bij de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/avondklok/regels-avondklok

S - 20 januari 2021 18:57

FFP2masken habt ihr und wir die normalen woh kan ich die kaufen Oder kan ich das von die bekommen Weil ich einkaufen fur sie mache

Reageer
Siegfried wolbring - 20 januari 2021 18:51

Ich bin Niederlander wohne An die grenzen zu deutsland ich geh fur ein deutse frau immer einkaufen is slecht zu bein mus ich auch ein pppf masker tragen und who kan ich die kaufen haben die normalen masken

Reageer
Jw Siegfried wolbring - 21 januari 2021 00:09

Ja moet je dragen in supermarkt en tanksration , gewoon te koop online bij bol.com en amazon en aliexpress

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger