Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse kerstmarkten dit jaar grotendeels geannuleerd

Kort nieuws - 1 december 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De adventstijd is begonnen en voor veel mensen hoort een bezoek aan een Duitse kerstmarkt daarbij. Maar dit jaar is struinen langs de kraampjes met een glas glühwein niet mogelijk. Het grootste deel van de kerstmarkten is afgelast.

Een landelijk verbod op kerstmarkten in Duitsland is er niet. De deelstaten, en in sommige gevallen ook steden en gemeenten, beslissen zelf of het evenement kan doorgaan. Vanwege de corona-pandemie heeft een groot aantal steden al vroegtijdig besloten de kerstmarkten niet op te bouwen. Sommige bekijken nog of er toch een alternatieve kerstmarkt mogelijk is, met strikte toegangs- en hygiëneregels.

In Berlijn, Dresden en Essen staan alternatieven voor de klassieke kerstmarkt op het programma, waar onder meer lekkernijen te koop zijn om mee te nemen. In steden als Düsseldorf, Keulen, Bonn, Münster, Aken en Bremen, waar traditioneel veel Nederlandse bezoekers voor de Duitse kerstsfeer komen, blijven de pleinen dit jaar leeg. Het wegvallen van de markten is een financiële aderlating voor de standhouders. Sommige steden hebben daarom initiatieven opgezet om de verkopers te ondersteunen, zoals websites met virtuele marktkraampjes.

Lees meer over welke kerstmarkten zijn afgelast en welke in aangepaste vorm nog wel gepland staan bij t-online en Redaktionsnetzwerk Deutschland

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger