Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland: 'Weinig verspreiding via kinderopvang'

Kort nieuws - 16 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kinderopvangcentra en buitenschoolse opvang in Duitsland zijn geen corona-infectiehaarden. Ook verspreiden jonge kinderen het virus nauwelijks. Tot die conclusie komt een onderzoek in opdracht van de Duitse regering.

Creche's en andere kinderopvangcentra hoeven dan ook niet preventief te worden gesloten om uitbreiding van de corona-pandemie te voorkomen, stelde minister Giffey van Familiezaken. Bekijk de persconferentie

Duitse verpleeg- en verzorgingshuizen en ziekenhuizen kunnen vanaf nu antigeen-sneltests inzetten om personeel, bewoners en bezoekers preventief te testen op Covid-19. Lees meer bij het Duitse ministerie van Gezondheid

Steeds meer deelstaten kondigen aan dat ze het 'Beherbergungsverbot', het verbod op het laten overnachten van inwoners van risicogebieden', weer laten vervallen. Minister Spahn van Gezondheid laat weten dat hij ervan uitgaat dat vrijwel alle deelstaten de komende dagen afzien van het verbod op overnachtingen vanuit binnenlandse risicogebieden. De steden Bonn en Bielefeld zijn overigens sinds vrijdag ook zo'n risicogebied geworden.

In de deelstaat Baden-Württemberg moeten leerlingen in het voortgezet onderwijs vanaf maandag een mondkapje op in de les.

De corona-besmettingen lopen ook in Duitsland snel op. Het Robert Koch Institut meldde vrijdag 7334 nieuwe besmettingen. 329 mensen liggen aan de beademing op de intensive care. Lees meer in het liveblog van Tagesschau en bij het RKI

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger