Duitslandweb logo Duitslandweb

President Steinmeier spreekt met boze corona-critici

Kort nieuws - 23 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bondspresident Steinmeier heeft in zijn presidentieel paleis met boze critici van het Duitse coronabeleid gesproken. Hij maakt zich zorgen over de agressieve toon in het debat en hoopt op deze manier een dialoog tot stand te brengen.

Anderhalf uur lang sprak Steinmeier met de corona-critici in slot Bellevue, het Duitse presidentieel paleis. Een aantal van hen is tegen de beperkende maatregelen, anderen vinden de overheid juist te laks. 

Het ging onder meer over het coronabeleid op scholen: waarom mogen kinderen wel zonder mondkapjes naast elkaar in de klas zitten maar elkaar dan na school niet zonder beperkende maatregelen zien? Wanneer komt er meer steun voor mensen uit de kunst- en cultuursector die in de financiële problemen zitten? Sommigen hebben kritiek op de politiek, die angst zaait, terwijl angst slecht is voor het immuunsysteem. Ook missen ze in de politieke debatten en in de media onderwerpen die zij belangrijk vinden, zeggen ze. 

De president luistert, stemt soms met argumenten in of weerspreekt ze. Na afloop zeggen een paar deelnemers tegen nieuwssite tagesschau dat ze niet denken dat zo'n dialoog echt helpt. De politiek zal geen andere koers varen, denken ze. Wel voelen ze zich serieus genomen. "En ik leer hierdoor andere mensen kennen. Dat is mega veel waard." Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger