Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona-uitbraken in München, Würzburg en Cloppenburg

Kort nieuws - 21 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus neemt in Duitsland gestaag toe. In onder meer München en Würzburg in Beieren en in Cloppenburg (dichtbij de Nederlands-Duitse grens) is het aantal nieuwe besmettingen gestegen boven de grens van 50 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners per zeven dagen, de grens waarop lokale maatregelen moeten worden genomen. Ook in delen van Berlijn is het aantal besmettingen boven deze grens gekomen.

In de stad München wordt op drukke pleinen een mondkapje verplicht. Ook wordt het aantal mensen dat in het openbaar mag samenkomen beperkt. In de Beierse stad zou dit weekend het Oktoberfeest beginnen, maar dat is afgezegd. In plaats daarvan zijn er wel Wiesn-feesten bij cafés in de stad; zogenoemde Wirtshaus-Wiesn.

Dit weekend meldde het Robert Koch Institut (RKI) 2300 nieuwe gevallen in een etmaal in Duitsland. Maandagmorgen werden 922 gevallen gemeld. Op maandag zijn de aantallen meestal lager, omdat in het weekend niet alle nieuwe besmettingen worden doorgegeven aan het RKI.

Gezondheidsminister Jens Spahn heeft aangekondigd dat hij werkt aan aanvullende maatregelen om kwetsbare groepen tegen Covid19 te beschermen, zoals bijvoorbeeld periodieke, preventieve tests in verpleeg- en verzorgingshuizen. Ook wil hij dat er in het hele land klinieken worden ingericht waar mensen met luchtwegklachten en koorts terecht kunnen, zogenoemde Fieber-Ambulanzen. In sommige deelstaten bestaan deze Fieber-Ambulanzen al.

De testcapaciteit is in Duitsland sterk opgeschaald in de afgelopen weken. Tagesschau meldt op basis van cijfers van het ministerie van Gezondheid dat 1,12 miljoen tests in een week zijn afgenomen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt vanaf 21 november weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reisregels en coronamaatregelen in Duitsland

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger