Duitslandweb logo Duitslandweb

RKI-studie: Meeste geïnfecteerden Bad Feilnbach hadden symptomen

Kort nieuws - 26 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een studie van het Robert-Koch-Institut (RKI) in het Beierse Bad Feilnbach heeft aangetoond dat veruit de meeste mensen die met het coronavirus geïnfecteerd zijn geweest, de afgelopen maanden verkoudheidssymptomen vertoonden.

Van de bewoners van het Beierse dorp die antistoffen in hun bloed hebben, gaf 85,5 procent aan sinds februari symptomen als koorts, ademhalingsproblemen, verkoudheid of hoest te hebben gehad. 

De studie heeft 2,6 keer zoveel geïnfecteerden vast kunnen stellen als tot nu toe in het dorp bekend waren, dat valt lager uit dan door het RKI werd verwacht. Het 'Dunkelziffer', het aantal onbekende gevallen, werd geschat vijf maal zo hoog te zijn als het aantal bekende gevallen.

Bij bijna veertig procent van de positief geteste volwassenen werden geen antistoffen vastgesteld. Dit betekent nog niet dat deze mensen geen immuniteit voor het virus hebben, laat het RKI weten. 

De studie is onderdeel van het project 'Corona-Monitoring lokal', waarbij vier gemeentes die zwaar door het coronavirus zijn getroffen, onder de loep worden genomen. Bad Feilnbach gold in het voorjaar als een 'corona-hotspot': 160 van de 8500 mensen waren met het virus geïnfecteerd.

Eerder was het dorp Kupferzell in Baden-Württemberg de eerste gemeente van de studie. Bekend werd dat het werkelijke aantal corona-gevallen bijna vier keer zo hoog uitviel als bekend. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger