Duitslandweb logo Duitslandweb

Greta Thunberg en Luisa Neubauer te gast bij Merkel

Kort nieuws - 20 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Klimaatactivisten Greta Thunberg en Luisa Neubauer worden donderdag ontvangen door de Duitse kanselier Merkel. Neubauer voert de Duitse scholierenbeweging Fridays for Future aan.

Het gesprek, op verzoek van de activisten, gaat natuurlijk over de Duitse en Europese inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan. Duitsland is momenteel EU-voorzitter en Fridays for Future en andere milieubewegingen roepen Merkel daarom op om de Europese klimaatdoelen voor 2030 ambitieuzer te maken. Lees meer bij Tagesspiegel

Woensdag bracht de Duitse regering het klimaatbeschermingsrapport 2019 naar buiten. Daaruit blijkt dat Duitsland ten opzichte van 1990 35,7 procent minder broeikasgassen uitstoot. Omdat de uitstoot dit jaar onverwacht laag is door een milde winter en de coronacrisis, zouden de doelen voor 2020, een reductie van 40 procent, toch nog kunnen worden gehaald, aldus de regering.

In sommige sectoren, zoals het verkeer, blijft de uitstoot juist toenemen. Daar wil de regering onder meer met tolheffing, waterstof- en elektroauto's en meer goederenverkeer via het spoor verandering in brengen. Een maximumsnelheid op snelwegen, die volgens berekeningen 3 miljoen ton CO2 per jaar zou schelen, is volgens verkeersminister Scheuer geen wenselijk instrument. Lees meer bij Handelsblatt

Download het Klimaschutzbericht 2019 (Duits)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger