Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Spahn wil geen carnaval komende winter

Kort nieuws - 19 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister Spahn van Gezondheid wil dat het carnaval komende winter in Duitsland niet wordt gevierd. Dat is tegen het zere been van de Bund Deutscher Karnaval. Het aantal coronabesmettingen in Duitsland neemt nog steeds toe.

Minister Spahn pleit ervoor het carnaval komende winter niet door te laten gaan. Dat deed hij volgens Duitse media in een telefoonconferentie met leden van de gezondheidscommissie van de Bondsdag. In principe gaan de deelstaten daarover, maar die stemmen coronabesluiten vaak gezamenlijk af met de centrale overheid. Vooralsnog zijn grote bijeenkomsten tot eind oktober verboden. In verschillende regio's wordt nu nagedacht over carnavalsvieringen. De huidige afstands- en hygiëneregels maken feesten van carnavalsverernigingen moeilijk uitvoerbaar. De Bund Deutscher Karneval is tegen afschaffing van het carnaval en vindt een beslissing daarover nog te vroeg. Lees meer bij Die Zeit 

Het aantal bevestigde coronagevallen in Duitsland is de afgelopen 24 uur met 1510 gevallen gestegen tot in totaal 226.914. Daarmee neemt het aantal besmettingen in Duitsland nog steeds toe. Zeven mensen zijn sinds gisteren aan covid-19 overleden. Het totaal aantal dodelijke slachtoffers is 9.243. Bekijk het dashboard van het RKI

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger