Duitslandweb logo Duitslandweb

Coronastatistieken baren politici zorgen

Kort nieuws - 10 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Na een aantal dagen met meer dan duizend nieuwe coronabesmettingen per dag in Duitsland, zijn de cijfers van zondagmorgen en maandagmorgen weer wat gunstiger. Maandagmorgen meldde het Robert Koch Institut 436 nieuwe gevallen van Covid-19, nadat zondagmorgen 555 nieuwe gevallen waren gemeld.

Conclusies kunnen aan deze teruggang nog niet worden verbonden, want tijdens het weekend geven niet alle gezondheidsinstanties nieuwe gevallen door.

Minister Altmaier van Economische Zaken zei zondag de toename van het aantal coronabesmettingen alarmerend te vinden. Het aantal besmettingen moet omlaag, want het gaat om de gezondheid van iedereen, om de terugkeer naar school en de opleving van de economie, aldus Altmaier.

Sinds eind juli neemt het aantal besmettingen weer toe, tot boven de duizend per dag vorige week. Waar in juni nog lokale uitbraken zorgden voor een stijging, zijn de besmettingen nu veel meer verspreid en niet in grote clusters. Directeur Lothar Wieler van het Robert Koch Institut (het Duitse RIVM) zei vorige week dat een belangrijke oorzaak voor de stijging is dat mensen zich niet aan de AHA-regels houden: Afstand, handenwassen en het dragen van een mondkapje. Lees meer bij Zeit Online en bekijk de corona-cijfers per regio in het dashboard van het RKI

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger