Duitslandweb logo Duitslandweb

Demonstraties tegen Duitse coronamaatregelen

Kort nieuws - 10 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Opnieuw waren afgelopen weekend in Duitsland demonstraties tegen de Duitse coronamaatregelen, ditmaal in Dortmund en Stuttgart. Een week eerder vond in Berlijn ook al een grote demonstratie plaats.

Afgelopen zondag gaven ongeveer 2800 demonstranten gehoor aan de oproep van 'Querdenken -231' om in Dortmund te demonstreren tegen de Duitse coronamaatregelen. De meeste aanwezigen droegen geen mondkapje. Minister-president van Noordrijn-Westfalen (waar Dortmund onderdeel van uit maakt, red.) Armin Laschet noemde de protesten legitiem, zolang de hygiënemaatregelen maar gewaarborgd worden. De meeste demonstranten volgden de aanwijzingen van de politie om de benodigde afstand te behouden. Ook in Stuttgart demonstreerden enkele honderden mensen afgelopen weekend tegen de coronamaatregelen. Lees meer bij Deutschlandfunk en N-TV

Vorig weekend was in Berlijn een grote demonstratie tegen de coronamaatregelen. In het centrum van de stad kwamen op zaterdag ongeveer 20.000 mensen bij elkaar, volgens de politie. Berichten op sociale media dat in Berlijn meer dan een miljoen demonstranten op de been waren, zijn onjuist, toonde N-TV aan in een factcheck. Omdat de meeste demonstranten geen mondkapje droegen en ook geen afstand hielden, begon de politie in de avond met het ontruimen van de demonstratie. Meerdere agenten raakten daarbij gewond.

Vanuit de politiek klonk veel kritiek op de protesten en het feit dat de aanwezigen zich niet aan de maatregelen hielden. Zo riep minister van financiën Peter Altmaier op tot zwaardere straffen voor het verbreken van de coronaregels. Tijdens de protesten van afgelopen weekend in Stuttgart maakten de organisatoren bekend dat er voor 29 augustus opnieuw een demonstratie in Berlijn gepland staat. Lees meer bij Tagesspiegel

Uit een peiling die door het Forsa-instituut in opdracht van RTL is gehouden, is gebleken dat 91 procent van de Duitse bevolking geen begrip heeft voor de demonstraties.

Reacties

R. Braun - 5 april 2021 14:54

Als je als factchecker banden hebt met een resultaat dat de Big Pharma moet blijven pleasen ben je niet objectief.
Aangezien de MSM hierdoor wordt betaald zijn die zogenaamde factcheckers niet te vertrouwen.
https://www.youtube.com/watch?v=VoMLoLAeRTs

Reageer
D. Heade - 25 augustus 2020 16:04

Nee, kijk de aerial:

https://www.berliner-zeitung.de/mensch-metropole/anti-corona-protest-zieht-ab-11-uhr-durch-mitte-li.96329

De enige 'packed foto' die ik zover kan vinden richt zich dus enkel op een klein stukje weg tussen de brandenburger tor en de siegessaule. Die weg is totaan de siegessaule nog een keer zo lang. Om een voorbeeld te trekken met love parade (1,3 miljoen bezoekers) staan alle straten tot aan siegessaule vol. En met vol bedoel ik vol, niet zoals in deze aerial.

Reageer
R Hulshof - 13 augustus 2020 13:49

Via de factchecklink kom ik bij die twittetaarfoto van een uitgedunde mensenmassa voor de Brandenburger Tor. Waarom kiest hij niet de foto van de niet uitgedunde massa, waarop het helemaal mutjemutje staat?
Factcheckers zijn even subjectief als ieder ander!!!!!!?

Reageer
Wiebke Pittlik R Hulshof - 26 augustus 2020 14:13

Beste R. Hulsof, de stelling dat factcheckers subjectief zijn, wil ik graag weerleggen. In een factcheck wordt gekeken naar de feiten, en of een bewering door feiten wordt gestaafd. Daarbij zouden foto's van een miljoenenmenigte zeker ook zijn meegewogen, maar die zijn er simpelweg niet.

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger