Duitslandweb logo Duitslandweb

Toerisme in Duitsland: Kusten en bergen druk, binnenland rustig

Kort nieuws - 14 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Aan de kusten van de Noord- en Oostzee en ook in de Beierse Alpen is het aantal vakantiegangers sterk toegenomen. In de rest van het land wil het toerisme nog maar moeilijk op gang komen, constateert de toerisme-organisatie Deutscher Tourismusverband (DTV).

Precieze cijfers heeft een woordvoerder van de DTV nog niet, maar hij spreekt van een dramatische afname van toerisme in het binnenland van Duitsland. Hij oppert om het toerisme beter over het land te spreiden, ook om de drukke kusten en bergen te ontlasten.

Zo is het in het Midden-Rijndal, normaalgesproken een populaire vakantiebestemming, nog erg rustig. Dat komt mede doordat het een gewilde bestemming is voor ouderen, vertelt een campingondernemer aan Tagesschau. Die blijven nog vaker thuis omdat zij tot de risicogroep behoren. Ook valt het de ondernemer op dat de Nederlanders nog in groten getale wegblijven, meldt Tagesschau. 

Ook in de steden is het nog erg rustig, constateert de verslaggever van de Tagesschau. In een stad als Trier valt vooral het ontbreken van Aziatische en Amerikaanse toeristen op. Lees meer bij Tagesschau

In Duitsland gelden voor iedere deelstaat verschillende coronamaatregelen. In Mecklenburg-Voorpommeren zijn individuele dagtoeristen bijvoorbeeld nog niet welkom, in de rest van het land wel. Zie voor meer informatie over de coronamaatregelen per deelstaat een handig overzicht van Tagesschau 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger