Duitslandweb logo Duitslandweb

Rellen en plunderingen in Stuttgart

Kort nieuws - 22 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Honderden relschoppers in de Duitse stad Stuttgart hebben in de nacht van zaterdag op zondag winkels geplunderd, de politie belaagd en politiewagens gesloopt.

De vlam sloeg onverwacht in de pan, volgens de politie, na een drugscontrole bij een 17-jarige in de Schlossgarten, een plek waar veel jongeren samenkomen. Honderden aanwezigen schaarden zich achter de jongen die gecontroleerd werd en bekogelden de politie met stenen en flessen. Volgens de politie raakten 19 agenten gewond en werden 24 aanhoudingen verricht. Volgens de politie gaat het om mensen uit de 'party- en eventscene', die het stoer vinden het geweld te filmen en via social media te verspreiden.

Ondanks de snel opgetrommelde extra politie zagen de relschoppers kans tientallen etalages in een belangrijke winkelstraat te vernielen en winkels te plunderen. Journalisten, politie en politici spraken zondag hun verbijstering uit over de ravage die werd aangericht. Bondspresident Steinmeier nam het maandagmorgen nadrukkelijk op voor de politie. Agenten zorgen voor veiligheid op straat en vechten moedig tegen haat en geweld, zei Steinmeier. "Ze verdienen ons respect en onze steun als ze bruut aangevallen worden." Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Tags: Stuttgart, rellen

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger