Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland - 27 mei: Contactbeperkingen verlengd

Kort nieuws - 27 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering is het eens geworden met de deelstaten over de verlenging van de contactbeperkende maatregelen tot 29 juni. Wel mogen de deelstaten een versoepeling doorvoeren: samenkomsten van maximaal tien mensen in de openbare ruimte kunnen worden toegestaan. Ook twee huishoudens mogen buiten samenkomen.

De huidige contactrestricties gelden tot 5 juni. De regering kan de verlenging alleen adviseren, de deelstaten moeten deze zelf omzetten in beleid.

De regering adviseert het aantal mensen met wie men contact heeft te beperken en deze kring van mensen constant te houden. Ook bij bezoek thuis moet afstand worden gehouden en moeten de hygiëneregels worden nageleefd. De regering adviseert te zorgen voor frisse lucht en liever nog het bezoek buiten te ontvangen.

De versoepeling is mogelijk omdat ook een maand na de eerste versoepelingen, het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus laag blijft. Lees meer bij Tagesschau

Kooppremie auto's

Verschillende deelstaten dringen aan op een snel besluit over een kooppremie voor auto's, om de auto-industrie uit de crisis te helpen. Maar ze zijn het er niet over eens voor welke auto's zo'n aanschafbonus moet gelden; alleen voor elektrische auto's of ook voor auto's met een verbrandingsmotor. De kooppremie zou onderdeel kunnen worden van het conjunctuurpakket waar de regering aan werkt. Lees meer bij Tagesschau

Virus in moedermelk

Virologen van de Universiteit Ulm hebben de aanwezigheid van Sars-CoV2 in de moedermelk van een Covid19-patiënte aangetoond. Ook de baby is besmet. Lees meer bij SWR

Tags: coronavirus

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger