Duitslandweb logo Duitslandweb

Dag van de Arbeid vooral online-evenement dit jaar

Kort nieuws - 1 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Dag van de Arbeid op 1 mei is in Duitsland een feestdag. In Berlijn en Hamburg grijpen antikapitalisten de dag traditioneel aan voor rellen, de vakbondsbeweging laat normaalgesproken van zich horen met vreedzame manifestaties en overal in het land zijn 1-mei-feesten en braderieën. Dit jaar is vrijwel alles afgezegd, en wordt de dag van internationale solidariteit met de arbeidersklasse vooral online gevierd.

In Hamburg en Berlijn zijn wel wat kleine demonstraties aangemeld, die alleen kunnen plaatsvinden als er een goed veiligheidsconcept is gemaakt en het aantal deelnemers zeer beperkt is. In Berlijn is het jaarlijkse Myfest afgelast en rijdt in plaats daarvan een autocorso naar villawijk Grunewald. De auto-optocht kreeg pas toestemming na tussenkomst van de rechter. Ook Berlijnse tegenstanders van de corona-maatregelen grijpen 1 mei aan voor een demonstratie. 

De vakbondkoepel Deutscher Gewerkschaftsbund heeft in plaats van een centrale bijeenkomst een livestream online. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger