Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland: update vrijdag 27 maart

Kort nieuws - 27 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland wil waarschijnlijk nog massaler gaan testen dan het nu al doet, blijkt uit een document van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, dat WDR, NDR en Süddeutsche Zeitung onder ogen hebben gekregen. Iedereen die zelf denkt besmet te zijn en alle contactpersonen van besmette personen moeten worden getest en geïsoleerd, staat in het plan, dat zich richt naar de aanpak in Zuid-Korea. 

Duitsland zou eind april 200.000 tests per dag moeten kunnen doorvoeren, staat in het uitgelekte document. Momenteel is de capaciteit ongeveer 500.000 per week. Door besmettingen direct te isoleren hoopt het ministerie de verspreiding van Covid-19 in te dammen. Een algehele lockdown zou dan mogelijk niet nodig zijn. De strategie is volgens de Süddeutsche Zeitung voorgelegd aan kanselier Merkel, het ministerie van Gezondheid en het ministerie van Defensie. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Het Robert Koch Institut, het Duitse RIVM, heeft vrijdag 42.288 bevestigde besmettingen gemeld. In Duitsland zijn 253 Covid-19-patiënten overleden. Zie ook het dashboard van het RKI, met cijfers per deelstaat.

De NOS meldde vrijdag dat Duitse ziekenhuizen mogelijk Nederlandse coronapatiënten kunnen opnemen als in Nederland geen plek meer is op de intensive care. Duitsland heeft 34 intensive-care-bedden per 100.000 inwoners, Nederland ongeveer 7 per 100.000 inwoners. Het ziekenhuis in Münster is bereid Nederlandse patiënten op te nemen zolang er nog plek is, zei chef-arts Hugo van Aken van dat ziekenhuis in het NOS Journaal. Afspraken zouden er nog niet zijn, maar er zijn contacten gelegd. Bekijk het NOS-journaal (v.a. 1:00 min)

Reacties

maria - 28 maart 2020 23:05

het mist niet aan daadkracht/ er is totaal geen overzicht en inzicht.anders hadden we geen tekorten gehad....
bezuiniging op gezondheidszorg/vergelijk gewoon het aantal ic bedden. bij nederlanders tov duitsland geld gaat blijkbaar altijd voor op algemeen welzijn en onderwijs.
als ik nu kijk,krijg ik de indruk dat de kwetsbare in onze samenleving worden opgeofferd
bespaard weer op de lange termijn in de gezondheidszorg/niet de eerste keer!!!

Reageer
Nick - 27 maart 2020 16:28

Ik vraag me toch steeds af waarom Nederland afhankelijk is van een farmaceutisch bedrijf (Roche) en waarom Duitsland 200.000 testen per dag kan uitvoeren. Nederland heeft onvoldoende testcapaciteit.. Hoe kan dit toch en niemand geeft hier antwoord op.

Reageer
Jetje Nick - 27 maart 2020 20:45

Ja hier ben ik het helemaal mee eens? Hoe komt dit? Is de wil er niet om te testen? Net als dat er geen mondkapjes werden besteld bij onze ondernemers, terwijl er tekort is. En de IC bedden waar we straks te weinig van hebben!,, De politiek mist daadkracht hier :-(

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Omdat de redactie veel vragen krijgt hier een overzicht van belangrijke coronamaatregelen in Duitsland:

Lees meer

‘Duitsers vallen terug op een oerbehoefte aan veiligheid’

‘Duitsers vallen terug op een oerbehoefte aan veiligheid’

Drie DIA-medewerkers over de Duits-Nederlandse mentaliteitsverschillen die zij in coronatijden zien.

Lees meer

Ook in Duitsland is mondkapjesnood hoog

Ook in Duitsland is mondkapjesnood hoog

Beschermende kleding is cruciaal in de corona-crisis. Ook Duitsland bewandelt onorthodoxe wegen om aan vraag te voldoen.

Lees meer

'Lage Duitse sterfte komt door veel testen'

'Lage Duitse sterfte komt door veel testen'

Minder dan 200 corona-doden in Duitsland, meer dan 400 in Nederland. Een opmerkelijk verschil.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger