Duitslandweb logo Duitslandweb

Bestuurders grensgebied vragen Merkel om afspraken met Rutte

Kort nieuws - 20 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De burgemeester van Münster en bestuurders van acht Duitse gemeenten tegen de Nederlandse grens - waaronder Heinsberg, Kleve, Borken en Viersen- hebben een dringend verzoek opgesteld aan kanselier Merkel, minister van Binnenlandse Zaken Seehofer en de minister-president van Noordrijn-Westfalen Armin Laschet. Ze willen dat Merkel in overleg met Rutte tot een eenduidig beleid in de grensstreek komt.

De bestuurders zijn bang dat dit weekeinde veel mensen de grens over zullen gaan om te winkelen in de Nederlandse grensplaatsen omdat daar de winkels nog wel open zijn, terwijl in Duitsland alleen nog winkels voor de dagelijkse benodigdheden geopend zijn. 

Meer in het algemeen willen ze dat Duitsland en Nederland de aanpak afstemmen, zodat niet extra grensverkeer wordt veroorzaakt. Lees meer bij Lokalkompass.de en bij AHA24x7.com

De redactie van Duitslandweb krijgt veel vragen over winkelen, overnachten en werken in Duitsland. Ook uit zoektermen op de website als 'Kaufland open', 'boodschappen', 'tanken' en 'shoppen in Duitsland' blijkt dat mensen overwegen dit weekend de grens over te steken. Zowel de Duitse als de Nederlandse regering raden reizen naar het buitenland af als dat niet strikt noodzakelijk is.

Tags: coronavirus

Reacties

Daniella - 20 maart 2020 20:25

Mijn man werkt voor een bedrijf in Nederland. Via een Duitse klant is bij het bedrijf het verzoek gekomen of mijn man samen met een collega volgende week naar Duitsland kan reizen om daar een week te werken bij deze klant.

Kan mijn man dit gewoon gaan doen.

Reageer
Marja Verburg Daniella - 21 maart 2020 10:22

Wij kunnen als redactie niet overzien wat de situatie volgende week is. Op grenzinfo.eu is veel informatie voor mensen die over de grens werken: https://grenzinfo.eu/nl/informaties/werken-in-een-buurland/coronavirus-en-grensganger/actuele-ontwikkelingen-nederland-18-maart-2020/
Mogelijk kan ook de Nls-Duitse Kamer van Koophandel u verder helpen, of de DIHK. Zie voor links: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen#Ondernemers
Mvg, de redactie

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger