Duitslandweb logo Duitslandweb

Nieuwe 'gigafabriek' van Tesla komt in Brandenburg

Kort nieuws - 13 november 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Amerikaanse automerk Tesla gaat een 'gigafabriek' voor elektrische auto's en accu's bouwen in de buurt van Berlijn. Dat kondigde Tesla-baas Elon Musk dinsdagavond aan.

Voor de eerste Europese fabriek van Tesla waren heel wat landen in de race, waaronder Nederland. De keuze voor een locatie in Brandenburg, in de buurt van Berlijn, kwam als een verrassing, want de Oost-Duitse deelstaat behoorde niet tot de favorieten. Musk prees onder andere de hoge kwaliteit van het Duitse ingenieurswezen.

De precieze locatie van de fabriek is nog niet bekend. Volgens Tagesspiegel heeft Tesla een industrieterrein in de Brandenburgse gemeente Grünheide op het oog, ten zuidoosten van Berlijn. Dat is niet ver van de luchthaven Berlin Brandenburg (BER), die al jaren in aanbouw is. Musk liet weten de fabriek in een sneller tempo te willen bouwen dan het vliegveld. Naar verwachting kan de fabriek in 2021 in gebruik worden genomen. Met de Tesla-fabriek worden rond de 10.000 banen geschapen. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger