Duitslandweb logo Duitslandweb

Noordrijn-Westfalen wil mazelen-vaccinatie ook verplichten

Kort nieuws - 15 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Na Brandenburg wil ook de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen kinderen weren van de kinderopvang als ze niet zijn ingeënt tegen mazelen.

In Beieren is de deelstaatregering juist niet voor een verplichte mazelen-vaccinatie. De Beierse minister van Gezondheid wil met meer voorlichting de vaccinatiegraad verhogen. De bondsregering lijkt in meerderheid voor een verplichte vaccinatie voor kinderen die naar de kinderopvang gaan, maar een besluit daarover is nog niet genomen.

De discussie over verplicht vaccineren is ontstaan na recente uitbraken van mazelen. In Duitsland hebben dit jaar al meer dan 250 mensen de kinderziekte gekregen, blijkt uit cijfers van het Robert-Koch Institut. Een epidemioloog van dit instituut zegt in een interview met Deutschlandfunk dat de vaccinatiegraad niet alleen te laag is door de mensen die tegen vaccineren zijn. Tegen mazelen moeten kinderen twee keer een prik krijgen, en niet alle ouders gaan voor de tweede prik. Daar valt dus nog winst te boeken. Ook moet het volgens haar laagdrempeliger worden gemaakt voor jongvolwassenen om zich alsnog te laten vaccineren. Lees meer bij N-tv en bij Augsburger Allgemeine en bij Deutschlandfunk

Reacties

Geertje - 15 april 2019 16:59

Er is nog geen sprake van verplichting in Duitsland. Alleen dat de keuze voor niet vaccineren gevolgen heeft.

Reageer
Jaap Egmond - 15 april 2019 14:49

Schokkend om te lezen hoe kort het geheugen is van mensen. Tijdens de processen van Neurenberg werd met afschuw gereageerd op de medische experimenten die plaats vonden op gevangenen. Gevolg was dat vrijwel alle landen een verdrag ondertekende waarin het strafbaar werd om tegen de wil van mensen ze medische te behandelen. Een vaccinatie is een medische handeling die onomkeerbaar is en waar serieuze risico'r aan verbonden zijn. Dit is de grondslag van Fascisme.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger