Duitslandweb logo Duitslandweb

Inval Blackrock Duitsland om dividendfraude

Kort nieuws - 7 november 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse Openbaar Ministerie heeft dinsdag het kantoor van vermogensbeheerder Blackrock in München doorzocht, in een onderzoek naar fraude met dividendbelasting. Dat heeft Blackrock woensdag bevestigd.

"Blackrock werkt volledig mee aan het onderzoek in verband met cum-ex-transacties in de periode 2007 tot 2011", liet een woordvoerder weten. Het Openbaar Ministerie in Keulen wilde geen commentaar geven. 

Kandidaat voor het CDU-voorzitterschap Friedrich Merz is sinds 2016 voorzitter van de raad van toezicht bij Blackrock Duitsland. Hij heeft het bestuur van Blackrock opgedragen "samen te werken met de onderzoeksautoriteiten en alle documenten op tafel te leggen", zei hij dinsdag in Düsseldorf. Het onderzoek richt zich op een periode ver voor de betrokkenheid van Merz.

De zogenoemde cum-ex-transacties zijn een vorm van fraude met dividendbelasting. Er wordt één keer dividendbelasting betaald, maar vervolgens wordt de belasting meerdere keren teruggevorderd. Daardoor loopt de belastingdienst veel geld mis. In Duitsland kwam de truc voor het eerst in 2007 aan het licht, maar werd pas in 2012 verboden. Daarna begon een grootschalig strafrechtelijk onderzoek. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger