Duitslandweb logo Duitslandweb

Steeds meer pensioengerechtigde Duitsers hebben een baan

Kort nieuws - 18 oktober 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal werkende senioren in Duitsland is flink gestegen de afgelopen jaren. Steeds meer mensen die al met pensioen zijn, hebben daarnaast een baan. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Statistisches Bundesamt, het Duitse bureau voor de statistiek.

Het afgelopen jaar had 16,1 procent van de Duitsers tussen de 65 en 69 jaar betaald werk. Tien jaar geleden was dat nog 7,1 procent, minder dan de helft. Volgens onderzoekers werken pensioengerechtigde senioren niet alleen door om hun financiële situatie te verbeteren, maar ook om langer in het beroepsleven actief te blijven. Bovendien zijn oudere werknemers vaak gewild vanwege hun expertise. 

Eind 2017 waren 17,7 miljoen mensen in Duitsland 65 jaar of ouder. Dat komt neer op meer dan een op de vijf inwoners. Naar verwachting zullen dat er vanaf 2020 veel meer worden, als de zogenoemde babyboomers met pensioen gaan. In Duitsland kwam de geboortegolf na de oorlog pas later dan in Nederland. De geboortejaren 1955 tot 1969 gelden als de babyboom-generatie. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger