Duitslandweb logo Duitslandweb

Woede over dubbelrol ambtenaar in onderzoekscommissie zaak-Amri

Kort nieuws - 4 oktober 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een ambtenaar van Binnenlandse Zaken blijkt een dubieuze dubbelrol te spelen in het onderzoek naar de aanslag van Anis Amri op de kerstmarkt in Berlijn in 2016. 

Bij het openbare overleg van de Bondsdagcommissie die de aanslag van Amri op de kerstmarkt in Berlijn onderzoekt, is altijd een ambtenaar van Binnenlandse Zaken aanwezig. Deze Eva Maria H. moet ingrijpen als er onderwerpen worden besproken die staatsgeheim zijn. Dat doet ze regelmatig, schrijft Die Welt. 

Nu blijkt dat ze eerder werkzaam was bij de binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz, bij de afdeling die islamistische terreur in de gaten hield. In die functie had ze contact met terroristen die in verbinding stonden met Amri. De Bondsdagcommissie onderzoekt onder meer de fouten die bij de Verfassungsschutz zijn gemaakt. Eva Maria H. komt daarom nu ook als getuige in beeld.

Bondsdagleden zijn woedend over deze dubbelrol. Zij zien het onderzoek van de Bondsdag in gevaar. Ook de voorzitter van de onderzoekscommissie snapt niet waarom het ministerie van Binnenlandse Zaken iemand als H. toezicht laat houden op het werk van de commissie. 

Amri reed in december 2016 met een vrachtwagen in op een kerstmarkt in Berlijn. Daarbij kwamen 12 mensen om het leven. Lees meer bij Die Welt en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger