Duitslandweb logo Duitslandweb

Verkeersminister pleit voor inruilactie voor sjoemeldiesels

Kort nieuws - 25 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Verkeer Andreas Scheuer (CSU) heeft een plan om de Duitse dieselvloot snel schoner te krijgen. 

De minister heeft voorgesteld om dieselrijders in de 65 steden met de meeste luchtvervuiling een gunstig inruilaanbod te doen, meldt het Handelsblatt. Voor bepaalde, nieuwere auto's zou een motoraanpassing nog zinvol kunnen zijn, meent Scheuer. Die zou dan voor ongeveer 80 procent door de fabrikant betaald moeten worden. De automobilist moet de andere 20 procent betalen.

Scheuer zou deze voorstellen volgens Handelsblatt hebben gedaan tijdens de dieseltop in het kantoor van Merkel zondag, waar de topmannen van Daimler, BMW en Volkswagen met de regering overlegden over onder meer het voorkomen van rijverboden voor dieselauto's. Volgens de regering moeten maandag knopen worden doorgehakt in de dieselaffaire. Lees meer bij Handelsblatt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger