Duitslandweb logo Duitslandweb

Advies: Minimumloon moet de komende twee jaar stijgen

Kort nieuws - 27 juni 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het wettelijk minimumloon in Duitsland moet per 1 januari 2019 stijgen van 8,84 euro naar 9,19 euro. Dat heeft de verantwoordelijke commissie voor het minimumloon dinsdag in Berlijn gesteld. Een tweede stijging moet dan een jaar later volgen, naar 9,35 euro. 

De door de regering ingestelde minimumlooncommissie baseert de verhogingen op de ontwikkeling van de collectieve lonen in Duitsland. Aanvankelijk werd een grotere stijging verwacht vanwege de goede economische ontwikkelingen.

Die Linke is niet blij met het advies van de commissie. De partij vond het minimumloon al bij de invoering in 2015 te laag. Ook met de verhoging blijft armoede onder werkenden en ouderen in stand, aldus Die Linke. Ze pleit voor een minimumloon van tenminste 12 euro per uur. 

Het advies is overhandigd aan minister van Werkgelegenheid Hubertus Heil (SPD). Hij kan het voorstel van de commissie niet inhoudelijk veranderen, maar alleen aannemen of afwijzen. Lees meer bij Der Tagesspiegel

Tags: minimumloon

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger