Duitslandweb logo Duitslandweb

Nederland klaagt tegen Duitse tolplannen

Kort nieuws - 13 december 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Nederland klaagt samen met Oostenrijk Duitsland aan bij het Europees Gerechtshof vanwege de plannen voor een tolvignet voor Duitse snelwegen. 

Dat heeft het Nederlandse ministerie van Verkeer woensdag bekendgemaakt. Dat Nederland zich bij de klacht van Oostenrijk aansluit komt niet als een verrassing. De stap was al eerder aangekondigd. Volgens Nederland en Oostenrijk overtreedt Duitsland de regels voor vrij verkeer in de EU. Dat Duitsers via de wegenbelasting worden gecompenseerd voor de tolheffing en weggebruikers uit andere landen niet, is volgens Nederland discriminatie. Lees meer bij Spiegel Online

Tags: tol

Reacties

Hans Kaijen - 13 december 2017 19:42

Wij vertoeven al jaren in voor en nazomer in Duitsland met onze camper, wij laten daar ook best wat geld aan eten brandstof campings en winkels. Maar wij hebben nu al besloten als die tol er daadwerkelijk komt wij niet meer in Duitsland komen. Dan blijven we voortaan in Nederland Belgie Frankrijk. Ook mooi.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederland-Duitsland':

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Een ruk naar rechts, een politieke aardbeving: Duitse media reageren gealarmeerd op de PVV-verkiezingswinst in Nederland.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

Overvloed en onbehagen

Overvloed en onbehagen

Merlijn Schoonenboom verbaast zich in Amsterdam over twintigers op prijzige designer e-bikes. In Berlijn ziet hij veel meer sjofelheid. Een groot verschil in de omgang met luxe.


Lees meer

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Een gelegenheidskoor van driehonderd musici uit Keulen en Utrecht treedt in beide Domsteden op met werken van Brahms en Strauss.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger