Duitslandweb logo Duitslandweb

Seehofer spreekt zich tegen SPD-plannen voor gezinshereniging uit

Kort nieuws - 5 december 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Nog voor de coalitie-onderhandelingen zijn begonnen heeft CSU-leider Seehofer zich tegen de SPD-plannen voor gezingshereniging uitgesproken.

De SPD heeft een aantal "essentiële punten" geformuleerd voor mogelijke coalitie-onderhandelingen met de CDU/CSU. Die worden donderdag aan de SPD-leden op het partijcongres voorgelegd. De SPD besloot eerder dat het congres coalitie-onderhandelingen met de CDU/CSU moet goedkeuren. De SPD wil onder meer gezingshereniging voor vluchtelingen met een beperkte (subsidiaire) status weer toestaan. Nu mogen zij tot maart 2018 geen gezinsleden naar Duitsland halen, de SPD wil dat daarna weer mogelijk maken. Maar Seehofer trekt daar een rode lijn: dat zou weer tot zoveel nieuwe vluchtelingen leiden, zegt hij, "dat het integratievermogen van Duitsland totaal overbelast zou raken". 

Vorige maand mislukten de coalitiegesprekken tussen CDU, CSU, FDP en Groenen. Nu wordt de mogelijkheid van een voortzetting van de grote coalitie tussen CDU/CSU en SPD onderzocht. De SPD haalde in september het slechtste verkiezingsresultaat ooit en kondigde toen aan de oppositie in te gaan. Inmiddels is de partij bereid tot oriënterende gesprekken. Lees meer bij Zeit Online

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Formatie':

SPD-leden stemmen voor grote coalitie

SPD-leden stemmen voor grote coalitie

Een ruime meerderheid van 66 procent stemde voor het regeerakkoord. Merkel-IV kan nu snel aan de slag.


Lees meer

Leiderschapscrisis in de SPD

Leiderschapscrisis in de SPD

Martin Schulz heeft dinsdagavond het partijvoorzitterschap van de SPD neergelegd. Als opvolger heeft de partijtop Andrea Nahles genomineerd.


Lees meer

CDU, CSU en SPD hebben regeerakkoord rond

CDU, CSU en SPD hebben regeerakkoord rond

Het is ze dan toch gelukt in Berlijn. Na meer dan vier maanden is er een regeerakkoord.


Lees meer

Gebrek aan verjonging

Gebrek aan verjonging

Een wolk van paternalisme zweeft over de SPD. De partij maakt geen haast met verjonging en staat daarin beslist niet alleen, schrijft ING-econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger