Duitslandweb logo Duitslandweb

Gemeentes waarschuwen voor toenemend geweld tegen politici

Kort nieuws - 29 november 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Deutsche Städte- und Gemeindebund waarschuwt voor het toenemende geweld tegen burgemeesters en andere lokale politici. Maandagavond werd de burgemeester van Altena (Noordrijn-Westfalen) aangevallen met een mes vanwege zijn liberale vluchtelingenbeleid.

Gemeentepolitici, lokale functionarissen en vrijwilligers worden steeds vaker beledigd, bedreigd en aangevallen, zegt de gemeentelijke belangenorganisatie Städte- und Gemeindebund. Ze eist strengere wetgeving ter bescherming van de politici. Ook vindt ze dat er te weinig gedaan wordt om de daders te vervolgen. Zo worden veel zaken geseponeerd omdat ze niet als politiek gemotiveerde aanvallen gelden, zegt de Städte- und Gemeindebund.

Burgemeester Hollstein van Altena bevestigt de stijging van verbaal en fysiek geweld tegen gemeentelijke politici. Hij werd maandagavond in een shoarmatent in zijn gemeente aangevallen met een mes. Hij kwam er met een snee in zijn hals vanaf. Daarna kreeg hij niet alleen veel steun maar ook anonieme bedreigingen. De dader van de aanval, Werner S., wordt aangeklaagd voor poging tot moord. Zijn daad was politiek gemotiveerd, aldus het Openbaar Ministerie. Hij viel de burgemeester aan omdat hij tegen diens liberale vluchtelingenbeleid was. Lees meer bij tagesschau.de, Der Westen en Süddeutsche.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger