Eén op de drie Duitsers gaat vreemd
Nieuwsflash

Achtergrond - 23 maart 2004

(23 maart 2004) Elke derde Duitser gaat vreemd en gemiddeld doen Duitsers het 120 keer per jaar. Dit blijkt uit het Durex Local Report 2004, een jaarlijks verschijnende studie over de seksuele gewoontes in verschillende landen. De resultaten over Duitsland werden vandaag bekend gemaakt.

Nieuwsflash

Vreemdgaan is in Duitsland geen uitzondering. Eén op de drie van de meer dan 10.000 ondervraagde Duitsers gaf toe zijn of haar partner wel eens te hebben bedrogen. Vrouwen (36 procent) doen dat vaker dan mannen (30 procent). Naarmate mensen ouder worden gaan ze ook vaker vreemd. Op 35-jarige leeftijd is de helft van alle Duitsers wel een keer vreemd gegaan. Maar erg gelukkig lijken ze er niet van te worden, want één op de drie inwoners van Duitsland is ontevreden met zijn of haar liefdesleven. Het merendeel van de ondervraagden wil meer spontaniteit in bed en meer experimenteren. Voor 37 procent van de mannen ligt de oplossing gewoon in meer seks.

Eén op de vijf Duitsers heeft het afgelopen jaar onveilig gevreeën met een nieuwe partner. Van de mannen gebruikt 22 procent geen condoom, van de vrouwen 19 procent bij seks met een onbekende partner.

Duitsers vinden dialecten niet erotisch. 42 procent van de vrouwen en 44 procent van de mannen vinden Hochdeutsch (algemeen beschaafd Duits) de taal der liefde. Duitsers die een Saksisch, Schwabisch, Beiers, Berlijns of Rijnlands accent hebben scoren laag op de erotiekschaal.

De resultaten van Nederland over 2004 zijn nog niet bekend, maar vorig jaar kwam uit het onderzoek naar voren dat ook Nederlanders het gemiddeld 120 keer per jaar doen. Daarmee staan ze samen met de Duitsers op een gedeelde 19e plaats. Bovenaan stonden vorig jaar de Hongaren met 152 keer per jaar. Het wereldwijde gemiddelde is 127 keer.

Süddeutsche Zeitung
Durchgangsverkehr im Schlafzimmer

Die Welt
Sex in Deutschland: Jeder Dritte geht fremd

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger