SPD wil verkiezingsprogramma alsnog presenteren

Kort nieuws - 22 mei 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De SPD wil haar verkiezingsprogramma vandaag presenteren. Zondagavond werd de presentatie uitgesteld omdat er nog teveel aan het programma moest worden aangepast maar nu vindt die alsnog plaats.

Het partijbestuur wil nog veel wijzigingen in het programma doorvoeren, maar dat hoeft een presentatie uiteindelijk toch niet in de weg te staan. Eigenlijk zou het verkiezingsprogramma vorige week al worden voorgesteld, maar toen werd het na het verlies van de deelstaatverkiezingen in Noordrijn-Westfalen uitgesteld. Daarmee heeft de SPD het moment gemist om met een duidelijke presentatie positivieve aandacht te generen. In de peilingen zakt de SPD weg, ze staat inmiddels op 26 procent, 12 punten achter de CDU.

Centrale thema's in het SPD-verkiezingsprogramma zijn sociale gerechtigheid, een betere verdeling van lasten en binnenlandse veiligheid - iets dat de meeste kiezers de CDU toevertrouwen. De partij wil ook meer investeren in onderwijs. Het programma moet op een partijcongres in juni worden goedgekeurd. Lees meer bij FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger