Duitslandweb logo Duitslandweb

Studie: nog steeds grote loonverschillen tussen Oost en West

Kort nieuws - 20 februari 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De loonverschillen tussen Oost- en West-Duitsland zijn nog steeds groot. In sommige gevallen gaat het zelfs om 30 procent. Dat blijkt uit een studie waaruit Die Welt citeert. Een vakkracht in West-Duitsland verdient gemiddeld 46.835 euro, in Oost-Duitsland verdient iemand die hetzelfde werk doet gemiddeld 37.373 euro. In de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Mecklenburg-Voorpommeren liggen de lonen het laagst. Dat Oost-Duitsland slechter scoort, komt mede door het feit dat daar veel kleinere en middelgrote bedrijven zitten, die minder loon betalen dan grote ondernemingen. De werkloosheid is in de voormalige DDR sinds 2005 wel gehalveerd. Lees meer bij Welt.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger